У спеку підвищується ризик загущення крові, тому слід переглянути раціон харчування. Класичну схему " сніданок - обід - вечеря " варто підкоригувати. Обід і вечерю перетворити на легкий перекус, а сніданок — на основний прийом їжі.
Найкраще починати свій ранок зі склянки води зі шматочком лимона. Це знизить ризик утворення тромбів. Слід максимально обмежити вживання кави. Можна випивати максимум одну чашку в день. Краще — взагалі відмовитися від неї.
До денного раціону обов'язково мають входити водянисті овочі.
Огірки, помідори, капуста, листова зелень. Усе, що містить багато води, яка насичує організм і забезпечує його рідиною. Якщо людина не питиме протягом дня необхідну їй кількість води, отримана від цих овочів дозволить уникнути зневоднення.
Ідеальними продуктами для вечері дієтолог називає білу рибу, особливо варену, й овочі в будь-якому вигляді.
Улітку варто відмовитися від смаженої їжі, солодощів і випічки. Ці продукти сприяють збільшенню концентрації цукру в крові. Як наслідок, підвищують ризик утворення тромбів. Тістечка й цукерки у спеку послаблюють організм, позбавляють його життєвих сил та енергії.
Потрібно замінити фабричні солодощі сезонними ягодами. Дітям замість солодкого слід давати ягідні пюре. Ягоди можна комбінувати з фруктами.
У будь-яку пору року харчування повинне бути збалансоване. До раціону обов'язково мають входити різноманітні ягоди й фрукти, прісна й морська риба, яйця, м'ясо птиці. Також корисні горіхи, гриби, зелений горошок, сочевиця, гречка. Не можна забувати про природні пробіотики, а особливо — кефір. Корисно й смачно буде, якщо додати до нього подрібнену зелень. А от від білого хлібу краще відмовитися.
Читайте також: Харчування у потягах. Як це буде