В середньому українці витрачають 3086 гривень в місяць на продукти. Що входить в раціон?
Місячний раціон ірпінців на 3000 гривень
Читайте також: Проїзд в маршрутках подорожчав: чи згодні ірпінчани платити більше
Риба і м'ясо - це головна страва в тарілці українця, на нього йде 16% витрат, приблизно 496 гривень. Молочні продукти займають 10% і обходяться в 298 гривень. На овочі і картоплю в середньому українці витрачають 174 гривні, а на хліб - 153. Майже стільки ж, 152 гривні, йде на кондитерські вироби.
Найменше українці споживають фрукти, яйця і цукор. Це 83 грн, 58 грн і 30 грн в середньому щомісяця.
Президент асоціації дієтологів України Олег Швець стверджує, що було б корисніше замінити хліб фруктами, і скоротити споживання кондитерських виробів, а також замість твердих сирів і сметани споживати більше молока і кефіру.
"В середньому на кожного припадає 123 г фруктів в день, а правильно буде з'їдати до 300 г, - каже дієтолог. - Овочів і картоплі в сумі виходить 493 г в день (280 + 213 г), але корисніше, якщо половину картоплі замінити бобовими - квасолею, горохом. Кількість хліба потрібно урізати вдвічі, як і кондвиробів, що також скоротить споживання цукру, якого кожен українець з'їдає в день майже в чотири рази більше норми - 93 г при рекомендованих 25 г, максимум 50 г "- ділиться Олег.
Інфографіка представлена на аналізі денного раціону журналістів Сегодня.
Будьте постійно у курсі подій, якими живе Ірпінь, – підписуйтесь на канал 04597.com.ua у Facebook та Instagram!