Супрун розказала українцям як і з чим вживати сало

Щоб засвоїли всі корисні властивості сала - його потрібно вживати з картоплею, кукурудзяною кашею, хлібом і червоним перцем або гірчицею. Таку пораду українцям дала виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

Читайте також: Пчихайте правильно: Супрун розповіла що означає популярний жест

За її словами, сало містить насичені жири, а також моно- і поліненасичені жирні кислоти - такі, як в рослинних оліях. У ста грамах цього продукту майже 40 грамів таких "некорисних" жирів, а це подвійна денна норма для нашого організму. У день варто їсти не більше 20-30 грам насичених жирів, так як це ті висококалорійні жири, надлишок яких пов'язують з ризиком атеросклерозу.

При цьому в салі більше жирів з ненасиченими жирними кислотами. Навіть більше, ніж у вершковому маслі. Такі жири добре впливають на стан судин. Крім того, сало містить незамінні омега-3 поліненасичені жирні кислоти, необхідні для утворення оболонок навколо нейронів і протидії запальним процесам.

Щоб сало принесло максимальну користь для здоров‘я:

Не вживайте сало у великих кількостях. Надлишок жирів може викликати дискомфорт у шлунку або кишківнику.

Пильнуйте свій раціон та зважайте на витрати енергії. Якщо ви раптом з‘їли багато сала, то в цей день не варто їсти масло, інші тваринні жири, м’ясо, а також солодощі.

Поєднуйте сало з крохмалистими продуктами — картоплею, кукурудзяною кашею, хлібом, та гострими компонентами — червоним перцем, гірчицею.