Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун продовжує руйнувати міфи. Цього разу вона взялася за чорну ікру.
Читайте також: МОЗ запускає програму безкоштовної діагностики
В першу чергу, вона нагадала, що осетрова риба, яку виловлюють заради цього делікатесу, знаходиться на межі зникнення. Так що варто замінити чорну ікру не тільки через перебільшену користь, а й заради виживання цілого виду осетрових.
У чорній ікрі здебільшого багато вітамінів, макро- і мікроелементів, незамінних амінокислот і ненасичених жирних кислот. Все це можна знайти і в інших продуктах:
Як приклад Супрун приводить червону ікру, ікру Лобаня і минтая. За вмістом заліза і фосфору вони нічим не поступаються чорній і навіть перемагають за кількістю кальцію та магнію.
Вітамін А їх можна знайти в м'ясі тунця і печінці тварин. Вітамін Е присутній в соняшниковій олії. Білки в достатній кількості є в м'ясі і печінці будь-якої риби, навіть консервованої.
Наостанок очільник МОЗу порадила перевіряти виробника чорної ікри, якщо вже ви не в змозі від неї відмовитися. Якщо ми не впевнені у виробнику, можна потрапити на продукцію від браконьєрів.