В Київській області італійська компанія заклала перший в Україні мигдальний сад площею 105 га.
Читайте також: Що їсти у спеку: ТОП-5 корисних сезонних продуктів
В саду встановлена система крапельного зрошення і кожен саджанець має опору.
Партнером проекту виступає італійська компанія Besana (Безана), а технологічний супровід проекту надають італійські агрономи-горіховоди, які спеціалізуються на мигдалі, фундуку і волоському горісі.
Горіхи не містять холестерин, у них мало натрію та цукру. Проте, вони містять найбільше білку з усіх горіхів, що ростуть на деревах. Корисні властивості мигдалю розкриваються в здатності приводити рівень цукру в норму, нормалізувати обмін жирів.
Регулярне вживання мигдалю добре впливає на нервову систему. Горіх діє, як заспокійливий засіб. Також в мигдалі містяться антиоксиданти, які знижують рівень холестерину в крові. Тому, мигдальні горіхи корисні при дієтах.
Вживання горіхів солодкого мигдалю допомагає в лікуванні виразкової хвороби шлунка, гастриту, дванадцятипалої кишки. Ядра мигдалю з цукром лікарі призначають при безсонні та анемії. Регулярне вживання халви з мигдалю сприяє відновленню організму після операцій.
Читайте також: Де відпочити у вихідні на Київщині