Сьогодні, 24 лютого, розпочався тиждень Масляної і буде він тривати до неділі, 1 березня.
В цей час влаштовуються народні гуляння, печуться млинці, а люди проводжають холод та зиму і зустрічають весну з теплом.
Свято Масляна тісно пов’язане з Великоднем, адже від початку Великого посту, який розпочинається 2 березня і буде тривати аж до 18 квітня, не можна вживати молочні продукти, яйця та м’ясо. На Масляну молочні страви дозволяється їсти досхочу весь тиждень.
І хоча в цей час найчастіше роблять млинці саме з начинкою, але головне в них все одно – сам млинець. Якщо ви ніколи раніше не готували млинці на Масляну, то час спробувати. Крім того, не забувайте, що ви завжди можете зробити млинці ще смачнішими, додавши в них різні начинки.
Щоб зробити млинці, вам потрібно:
- 400 грам борошна
- 500 мл молочка
- Пару яєць
- Чайна ложка цукру
- Трошки солі
- Близько 50 грам вершкового масла
- 1 ст. ложка рослинного масла.
В одній мисці змішайте борошно з яйцями, молоком, сіллю і цукром. Збийте все це вінчиком або виделкою, щоб не було грудочок. Потім додайте трохи рослинного масла, щоб млинці вийшли ажурними. Сковорідку треба добре прогріти і змастити вершковим маслом.
Наливайте тісто ополоником або невеликою чашкою. Коли млинець буде готовий, його треба змащувати вершковим маслом, щоб не підсихав.
Що не можна робити на Масляну
- у наступні чотири дні Масляної (від четверга до неділі) не можна займатися ніякими роботами;
- не рекомендується на Масляну вживати багато м'яса;
- варто утриматися від поганих помислів та лайок.
Якщо ви не хочете смажити млинці вдома, то вже на вихідні запрошуємо вас до Центрального парку в Ірпені.
Там пройдуть справжні гуляння! Гора найсмачніших млинців чекатиме на вас!
Смачної Масляної всім!
Підписуйтесь на нас у Фейсбук, Інстаграм, Телеграм та YouTube, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону!