Літо у самому розпалі і якщо ти рано вранці не встиг на омріяний пляж, то є шанс гарно провести вихідний за ароматним шашличком. Тим паче, що їхати далеко не треба, бо в Ірпені мангали можно знайти як у парку, так і на набережній.
Редакція "04597" зібрала кращі рецепти ароматного маринаду для шашлику, які зможе приготувати кожен.
Шашлик зі свинини по-вірменськи
На 1 кг м'яса вам знадобляться:
- 2 цибулини
- 1 столова ложка аджики
- 30 мл рослинної олії
- сіль і перець за смаком.
Як приготувати шашлик: М'ясо промити у воді, зрізати з нього плівки, вирізати жили, нарізати порційними шматочками. Одну цибулину очистити, промити і натерти на тертці. Додати натерту цибулю до м'яса. Всипати туди такожссіль і суху аджику. За бажанням можна додати інші спеції і залишити м'ясо на 1 годину. Після цього очистити, промити і нарізати цибулину, що залишилася, великими кільцями. Висипати до м'яса. Акуратно перемішати та залишити маринувати на 4-6 годин, краще на ніч.
Обсмажуйте м'ясо на мангалі 15-20 хвилин.
Маринад для шашлику з оцтом
На 1 кг м'яса нам знадобляться:
- 3-4 цибулини
- 100 мл столового, винного або яблучного оцту
- сіль за смаком
- спеції для шашлику – за смаком
Наріжте м'ясо шматочками, а очищену цибулю – кільцями. Перемішайте руками свинину з цибулею, сіллю і спеціями. Оцет розведіть водою і влийте в м'ясо. Перемішайте – м'ясо має бути покрите маринадом повністю. Залиште на 2-3 години або на всю ніч.
Читайте також: У парку "Центральний" нова мангальниця
Маринад для шашлику з курки
На 1 кг м'яса вам знадобляться:
- 100 мл рідкого меду
- 2 апельсина або лимона
- 2 столові ложки рослинної олії
- 2 чайні ложки каррі
- сіль за смаком
За допомогою виделки виячавіть сік з лимону та апельсину та додайте його в посудину з курячим шашликом. Залиште м'ясо на 15-20 хвилин.
Після цього змастіть курку маринадом, приготованим із суміші меду, олії та спецій. Маринуйте 1,5-2 години. Смачного!
Часниковий маринад з помідорами для шашлику
На 1 кг м'яса вам знадобляться:
- 3 цибулини
- 5 зубчиків часнику
- 300 г помідорів
- перець
- сушені італійські трави
Поріжте м'ясо середніми шматками. Додайте дрібно нарізані помідори. Подрібніть часник, наріжте цибулю півкільцями і додати все до м'яса. До суміші додайте перець і сіль за смаком. Залиште маринуватися на 2-3 години. Обсмажте над вугіллям до готовності!
Експрес-маринад для шашлику з мінералкою
На 1 кг м'яса вам знадобляться:
- 500 мл мінеральної газованої води
- 500 г ріпчастої цибулі
- 1 столова ложка рослинної олії
- чорний перець – за смаком
Цибулю подрібніть за допомогою блендера або потріть на тертці. Додайте її до м'яса, поперчіть, влийте мінералку і додайте олію. Відправте маринуватися в холодильник на 40-60 хвилин.
Обсмажуйте м'ясо на мангалі 15-20 хвилин.
Якщо у вас є свій улюблений рецепт- поділіться з нами у коментарях!
Всім гарних вихідних та смачного!
Підписуйтесь на нас у Фейсбук, Інстаграм, Телеграм та YouTube, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону!
Читайте також: Кіно під відкритим небом в Ірпені: розклад сеансів на липень