Насамперед, зросли витрати на їжу. Однак при цьому сам набір продуктів спростився – зокрема, громадяни України стали більше їсти хліба та картоплі, і менше м'яса.
Про це розповів член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, передають "Факти".
Зазначається: менше українці стали їсти й фруктів."В людському бюджеті сьогодні дуже виросли витрати на харчі. Водночас за період війни ми перейшли на споживання максимально спрощене. В нас навіть змінилася структура харчування. Набагато менше їмо м’яса і фруктів, більше – хліба й картоплі. Ми почали заміщати дорогі продукти дешевими, – каже експерт", – зазначив Пендзин.
Загалом же вартість продовольчого кошика в Україні зросла на 30%. Зокрема, суттєво здорожчала овочева група та ягоди. Крім того, зросли ціни на хліб, м'ясо та молочку. Причини – тимчасова окупація окремих регіонів України, дефіцит та висока вартість пального.