
12:42, 29 листопада 2018 р.
Надійне джерело
Супрун розказала українцям як і з чим вживати сало

Щоб засвоїли всі корисні властивості сала - його потрібно вживати з картоплею, кукурудзяною кашею, хлібом і червоним перцем або гірчицею. Таку пораду українцям дала виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.
Читайте також: Пчихайте правильно: Супрун розповіла що означає популярний жест
За її словами, сало містить насичені жири, а також моно- і поліненасичені жирні кислоти - такі, як в рослинних оліях. У ста грамах цього продукту майже 40 грамів таких "некорисних" жирів, а це подвійна денна норма для нашого організму. У день варто їсти не більше 20-30 грам насичених жирів, так як це ті висококалорійні жири, надлишок яких пов'язують з ризиком атеросклерозу.
При цьому в салі більше жирів з ненасиченими жирними кислотами. Навіть більше, ніж у вершковому маслі. Такі жири добре впливають на стан судин. Крім того, сало містить незамінні омега-3 поліненасичені жирні кислоти, необхідні для утворення оболонок навколо нейронів і протидії запальним процесам.
Щоб сало принесло максимальну користь для здоров‘я:
- Не вживайте сало у великих кількостях. Надлишок жирів може викликати дискомфорт у шлунку або кишківнику.
- Пильнуйте свій раціон та зважайте на витрати енергії. Якщо ви раптом з‘їли багато сала, то в цей день не варто їсти масло, інші тваринні жири, м’ясо, а також солодощі.
- Поєднуйте сало з крохмалистими продуктами — картоплею, кукурудзяною кашею, хлібом, та гострими компонентами — червоним перцем, гірчицею.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
15:00
31 березня
13:25
29 березня
ТОП новини
Оголошення
10:53, 22 березня
34
11:20, 28 березня
1
19:54, 23 березня
4
11:30, 28 березня
2
live comments feed...