• Головна
  • Цікаві ідеї приготування з кабачків
Новини компаній
14:36, 5 вересня 2024 р.

Цікаві ідеї приготування з кабачків

Новини компаній

Кабачки — це універсальний овоч, який можна використовувати у багатьох стравах завдяки його нейтральному смаку та здатності добре поєднуватися з іншими інгредієнтами. Вони підходять для приготування салатів, супів, запіканок, закусок та навіть десертів. Давайте розглянемо що можна приготувати з кабачків.

Цікаві ідеї приготування з кабачків, фото-1

1. Кабачкові оладки

Кабачкові оладки — це чудова альтернатива традиційним картопляним оладкам. Вони легкі, ніжні та дуже смачні. Щоб приготувати кабачкові оладки, натріть кабачки на великій тертці, посоліть і залиште на кілька хвилин, щоб стекла зайва рідина. Потім додайте яйце, трохи борошна, нарізану зелень (петрушку, кріп або зелений лук) і спеції за смаком. Смажте на розігрітій сковороді до золотистої скоринки. Подавайте зі сметаною або йогуртовим соусом.

2. Кабачковий суп-пюре

Кабачковий суп-пюре — це легка і дієтична страва, ідеальна для літнього обіду або вечері. Для його приготування обсмажте на оливковій олії нарізану цибулю та часник, додайте нарізані кабачки та картоплю. Залийте овочевим бульйоном і варіть до готовності. Після цього збийте все у блендері до однорідної консистенції. Додайте вершки або кокосове молоко, сіль, перець та інші спеції за смаком. Подавайте гарячим, прикрасивши зеленню.

3. Кабачкові спагеті з соусом песто

Цей варіант особливо популярний серед тих, хто слідкує за калоріями або дотримується безглютенової дієти. Кабачкові спагеті легко приготувати за допомогою спеціального пристрою для нарізання овочів у формі спіралі. Готові спагеті можна подавати як сирими, так і злегка обсмаженими на оливковій олії. Додайте до них соус песто, кедрові горішки та тертий пармезан. Ця страва надзвичайно свіжа та ароматна.

4. Фаршировані кабачки

Фаршировані кабачки — це поживна та смачна страва, яка може стати повноцінним обідом або вечерею. Для начинки можна використовувати м'ясний фарш, рис, овочі, гриби або сир. Розріжте кабачки навпіл, видаліть середину і наповніть обраною начинкою. Запікайте у духовці при температурі 180°C до готовності, приблизно 30-40 хвилин. Подавайте гарячими, посипавши зеленню та тертим сиром.

5. Запіканка з кабачками та сиром

Ця страва підходить для любителів сирних запіканок. Наріжте кабачки тонкими скибочками і викладіть у змащену олією форму для запікання. Змішайте яйця, вершки або сметану, додайте тертий сир (моцарелу, пармезан або чеддер), сіль, перець та улюблені спеції. Залийте цією сумішшю кабачки і запікайте в духовці при температурі 180°C протягом 30-35 хвилин, поки сир не розплавиться і не утворить золотисту скоринку.

6. Кабачкові рулетики з сиром та шинкою

Кабачкові рулетики — це чудова закуска для святкового столу або фуршету. Наріжте кабачки тонкими скибочками вздовж і злегка обсмажте їх на грилі або сковороді, щоб вони стали м'якими. На кожну скибочку покладіть шматочок сиру та шинки, загорніть у рулетик і закріпіть шпажкою. Подавайте охолодженими, прикрасивши зеленню.

7. Кабачкові чіпси

Ця закуска ідеальна для тих, хто любить хрусткі снеки, але хоче уникнути висококалорійних чіпсів з картоплі. Наріжте кабачки тонкими кружечками, посоліть і залиште на 10 хвилин. Промокніть зайву вологу паперовим рушником і викладіть кружечки на деко, змащене оливковою олією. Запікайте у духовці при температурі 120°C протягом 1-1,5 години до золотистого кольору. Подайте зі своїм улюбленим соусом. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...